Anders Vesterholm, scenograf

Scenograf til Grease med Emmy Award, designuddannelse og 25 års erfaring i bagagen

Scenen er det første der møder dig, når du sætter dig tilrette i stolene, klar til at se Grease. Scenen er sammen med kostumerne en væsentlig del af den visuelle fortælling om Danny og Sandys sidste år på High School i 50'ernes Amerika. Derfor har Anders tænkt over at lave en scene der viser, hvordan man begyndte at arbejde med buede detaljer, krom og neon som var tidens trend.

Designeren bag scenen er Anders Vesterholm (30 år).
Anders er uddannet cand.mag i designmanagement og har lavet teater siden han var 5 år gammel. Han har lavet friluftsspil på Frøbjerg Festspil, gået på teaterefterskolen Viby Efterskole, og han har været med i et show i USA, der vandt en Emmy.

For 10 år siden begyndte Anders at designe scener, og han har bl.a. lavet scener til showet Nattens Dronning, Kerteminderevyen og til både vinter- og sommerforestillinger hos os i Nyborg.

Som scenograf er Anders utrolig kreativ og opfindsom. Da Anders er hjemmevant hele vejen rundt om en teaterproduktion ved han, at en scene skal kunne mere end det som publikum ser, og det er en fantastisk ressource i en scenograf, at han forstår alle de praktiske funktioner på bagscenen. Han tør gå nye veje designmæssigt, og han lægger et stort arbejde i at scenen skal være både en del af fortællingen samtidig med at den er flot og praktisk.