Sanginstruktør Kristine Becker Lund

Opskriften på succes: Tag en verdenskendt rytmisk musical - og læg sang og kor i hænderne på en operasanger

Når "Summer Nights" og "Greased Lightning" kører over scenen for fuld udblæsning, kunne man godt blive en smule overrasket over, at kvinden bag denne rytmiske sang, er operasangerinden Kristine Becker Lund.

Kristine fortæller selv: "Den glødende indre popstjerne veg for operaen og teatrets magiske verden. Glæden for god popmusik med høj energi er heldigvis aldrig forsvundet”.
Og netop derfor tog Kristine imod udfordringen, da formanden for Nyborg Voldspil, Jørgen Dyhrberg, ringede og tilbød hende jobbet som sang- og korinstruktør på Grease.

For operakendere vil navnet Kristine Becker Lund være velkendt

Kristine Becker Lund er uddannet klassisk sanger på Syddansk Musikkonservatorium og Opera-Akademiet ved Det Kongelige Teater. Hun har sunget store roller i både ind- og udland, og hun har også været med inviteret med som solist, da Hendes Majestæt Dronning Margrethe rejste til Sydkorea på statsbesøg.

Kristine bruger sin klassiske uddannelse til at få sangerne gjort mere bevidste om, hvordan de synger og hvad det er de udtrykker. Det er både den fysiske holdning når man synger, men også at kunne kombinere sin sang med det man viser publikum, som tilsammen skal få følelserne helt op til bagerste række på Volden.

Kristine er Nyborgpige og slog sine folder på Volden i starten af 90erne, hvor hun blandt andet var med i My Fair Lady i 1991. Der er med andre ord tale om en Voldspiller, der optræder på alverdens operascener, som i år står bag de velklingende harmonier.