Ronja Røverdatter 2019

“Den nat Ronja blev født buldrede tordenen over bjergene, det var en uvejrsnat, der fik al troldtøj, som holdt til i Mattisskoven, til forskræmt at krybe ned i deres huler og skjulesteder, kun de onde skovhekseelskede uvejr højere end nogen anden slags vejr og fløj hylende og skrigende rundt om røverborgen på Mattisbjerget”.

En uvejrsnat fødes to børn i to rivaliserende røverbander: Pigen Ronja hos Mattisrøverne og drengen Birk hos Borkarøverne. Da Ronja kommer til verden, slår lynet ned og en dyb kløft deler nu den mægtige røverborg, Mattis Borg.

De hjemløse Borkarøvere er ikke længe om at flytte ind i den tomme del af borgen – til stor ærgrelse og irritation for Mattisrøverne. De to røverkonger, Mattis og Borka er nemlig slet ikke gode venner.

Ronja har det svært med røverlivet. Hun søger derfor ud i skoven, hvor hun lærer at begå sig blandt rumpenisser, heksefugle, gråddværge og andreunder- og overjordiske væsner.Det er også i skoven Ronja møder Birk. Fjendesøn og nabo. Og Ronjas bedste ven. Sammen beslutter de sig for at vende ryggen til røverlivet og forsøge at standse fjendskabet mellem de voksne. Det bliver hverken nemt eller ufarligt!

Ronja Røverdatter

8. november til 8. december 2019 

Billetpriser
Voksne kr. 150,-
Børn kr. 100,-
Børn er til og med 12 år

Nyborg Voldspil
Slotsmøllen
Torvet 12, 5800 Nyborg

Kunstnerisk ledelse

Jesper Dupont
Instruktør

​Maria Kronborg
Koreograf

Kristine Becker Lund
Sang- og korinstruktør


Om audition

Audition: 15. og 16. juni 2019

Først kommer du op sammen med en større gruppe og laver en lillekoreografi som I har haft mulighed for at øve med en koreograf.

Dernæst falder den individuelle del hvor du dels skal synge en af de valgtesange sammen med en pianist samt spille en af tekstuddragene.

Alt efterhvilken rolle du går op i. Har du ikke noget rolleønske, vælger du blot den tekst du synes bedst om. Det er vigtigt du kan teksten udenad. Herefterimproviserer vi muligvis lidt med dig over tekst eller sang. Der vil være en stikordsgiver tilstede som du kan spille med.

Teksterne og sangene bliver tilgængelige her på siden senere.

Typisk søger mellem 80-100 børn og voksne op til vores auditions, hvor vi skal bruge cirka 25. Det er derfor meget normalt at søge op flere gange før man er heldig.

Om rollerne:

Vi får brug for både børn og voksne i alle aldre fra 10 år og op efter.

Ronja:
Datter af Mattis og Lovis. Røverdatter. Nysgerrig, modig og stærk.Elsker skoven. Har en stor retfærdighedssans og er bestemt ikke glad for sin fars “arbejde” som røver. En stor og krævende rolle. Solo sange.

Birk:
Søn af Borka og Undis. Som Ronja, barn af en røverfamilie. Har hjertetpå rette sted og bliver efter en del strabadser Ronjas “bror” og bedste ven.Stor rolle. Solo sange.

Mattis:
Røverhøvding. Alfahan. Og Ronjas far. Hård på ydersiden men blødinden i. Især når det drejer sig om hans elskede Ronja. Temperamentsfuldhidsigprop især over for ærkerivalen Borka og alle andre der kommer i vejen for ham. Var ingenting uden sin kone Lovis. Solosange.

Lovis:
 Kone til Mattis og Ronjas mor. Den egentlige boss i røverborgen. De andre røvere har stor respekt for hende og adlyder hendes befalinger. Rolig og fattet. Solosang.

Skalle Per:
Den ældste i røver-slænget. Gammel, småskør og skaldet. Den eneste der kan sige sandheden til Mattis uden at få en røvfuld. Komisk rolle.

Borka:
Røverhøvding, alfahan og Mattis’ ærkerival. Far til Birk.

Undis:
Borkas kone og mor til Birk.

Mattisrøverne:
Lille Klippe, Sturkas, Knotas, Jutis, Joen m.fl. 
Alle er rollermed replikker, sange og danse.

Skovvæsner:
Heksefugle, grådværge, rumpenisser. Fælles replikker, sange og danse.

Desuden:
Borkarøvere, fogedknægte

Vigtigt! Om medvirken i Nyborg Voldspils vinterforestilling

At medvirke i vinterforestillingen på Nyborg Voldspil er en helt specieloplevelse for både børn og voksne. Der dannes ofte et helt fantastiskvenskab mellem de medvirkende også på tværs af alder. Og det er altidsvært at sige farvel til hinanden og forestillingen til sidst, da det bliver en stor del af ens liv.Men det er samtidig en stor og krævende opgave for både de medvirkende og deres familier. Man skal være forberedt på at læggebåde tid og kræfter i forberedelserne, og der er mødepligt til alle prøver.Ambitionsniveauet er højt og vi går efter at producere en forestilling af høj kvalitet. Samtidig er det vigtigt for os, at skabe en god, sjov og lærerigoplevelse for alle. Talentudvikling (uanset alder) er en af grundstenene i disseforestillinger, hvorfor vi naturligt stiller krav til de medvirkendes indsats.

Prøverne vil i starten typisk ligge på hverdage fra 18.30-22.00 (vi tagernaturligvis hensyn til de mindste og sender dem hjem først). Prøverne er inddelt efter sang, dans og skuespil og det er ikke sikkert, man skal deltage i alle prøverne. Det vil fremgå af prøveplanen. Efter en periode begynder vi at inddrage weekender til prøver. Typisk fra klokken 10-16. Det er her vigtigt at understrege, at alle er meget afhængige af hinanden i en teaterproduktion. Ingen kan undværes og alle er vigtige for helheden. Dette er også er grunden til, at der i prøveforløbet ikke gives fri til andre ting.

Vi GLÆDER os til at se dig til audition!
På vegne af det kunstneriske team,

Jesper Dupont

Instruktør


Tilmelding til audition

Du kan snart tilmelde dig audition på Ronja Røverdatter - vi sender emails ud når vi er klar til at modtage tilmeldinger - send os din emailadresse, så får du også besked

>

Billetsalget er startet