Singin’ in the Rain 2018

Verden får den første tonefilm i 1927 - det bliver en bragende succes, og filmbranchen har kun kort tid til at følge efter.

Vi er Hollywood i ”the roaring twenties” og verden er i forandring. Nye teknologier gør, at den verden man kender fornyer sig hurtigere end man kan følge med. Et tema man i 2018 kalder disruption. 

Singin' in the Rain handler om overgangen fra stumfilm til talefilm - og om stumfilmstjernernes kvaler professionelt og privat.

Historien

Singin' in the Rain er en festlig og sjov musical med kendte elskede sange og et tema om brydningstider, som vi også i 2018 kan nikke genkendende til. 

Gene Kellys filmklassiker fra 1952 har udødeliggjort både sangen og musicalen - og bare titlen vil få mange skabe billeder om den storsmilende forelskede charmør, som danser og synger sig igennem Hollywood's gader i silende regn

Stumfilmsstjernerne Don Lockwood og Lina Lamont  er det hotteste hotte i Hollywood. Deres fans er begejstrede og aviser og blade skriver om Don og Lina som det perfekte par. Alle venter kun på en forlovelse.

Altså - alle undtagen Don Lockwood.

Lina er en smuk kvinde - men hun er dum og hendes stemme er skinger og forfærdelig. Men i stumfilmens tid gør det ikke noget - for det opdager publikum jo ikke.

Men da tonefilmen ankommer i 1927 opstår problemet: Lina kan hverken tale eller synge.

Efter premieren på den nye film, er Don Lockwood på flugt fra hysteriske fans. Her møder han Kathy Selden, hun er både flot og charmerende og drømmer selv om at blive en stor skuespillerinde. Efter lidt forviklinger forelsker Don sig hovedkulds i Kathy.

Don og Lina laver deres første talefilm - og det bliver katastrofalt. Aldrig har man set noget så ringe og latterligt. I nødens stund, da fiaskoen er tæt på at ruinere filmselskabet, kommer Dons ven Cosmo Brown op med en idé: Lav filmen om til en musical, og lad Kathy synge i stedet for Lina.

Det eneste tilbageværende problem er så bare, at de to kvinder hader hinanden…

Singin' in the Rain spiller på Nyborg Voldspil fra fredag den 20. juli 2018 til og med lørdag den 11. august 2018

Vejret i Nyborg