AUDITION 4. & 5. AUGUST 2024

Er du klar til et eventyr fyldt med magi, musik, sang og dans? Så kom og vær med i Nissebanden i Julemandens Land hos Nyborg Voldspil!

Vi søger talentfulde amatørskuespillere i alle aldre, der har lyst til at træde ind i nissernes fortryllende verden og være en del af et uforglemmeligt juleeventyr.

HVORDAN FOREGÅR AUDITION PÅ “NISSEBANDEN I JULEMANDENS LAND”? 

Audition består af tre dele: Dans, sang og dialog.

Hver aspirant skal forberede tekst og sang tilsvarende den rolle/funktion de går til audition på. Alle hold bliver kaldt ind 20 min. før start, hvor der bliver taget billede af hver enkelt, som bliver hæftet med de tidligere udfyldte informationer fra svarskemaet.

Til at starte med er der fælles danse/movement audition på ca. 25 minutter, efterfulgt af individuel sang og tekst audition. Du vælger selv og forbereder en af de sange, som du kan finde under “Tekster og sange til rollerne”.

Audition kan vare mellem 1 og 2 timer. 

Til forestillingen skal vi både bruge VOKSENROLLER og BØRNEROLLER.
Spillealderen er vejledende, og vi opfordrer derfor alle til at søge, uanset alder eller køn.
Alle voksenroller skal både synge, danse og sige en tekst til audition.
Børneroller skal kun synge og danse.

PANELET

Panelet består af det kreative team og en repræsentant fra bestyrelsen. Herudover vil der være en pianist og en stikordsgiver til stede.

DET KREATIVE TEAM

Det kreative team består af:

– Mikal Korsgaard Larsen (instruktør)

– Johan Berg (sang- og korinstruktør)

– Maria Kronborg (koreograf)

– Kristoffer Nybye (kapelmester)

 

TEKSTER OG SANGE TIL ROLLERNE

Alle tekster, noder og lydfiler kan findes her

PUK, GEMYSE, SKIPPER, LUNTE & HR. MORTENSEN: Nu' Det Jul & Nissebandesangen

FORNØJE-FREDERICK: Ih Hvor Går Det Dog Godt

BIBLIOTEKAREN: Gratis Glæder

HR. & FRU FIFFIG-JØRGENSEN samt BØRN: En af ovenstående

 

PRØVEPLAN

Prøveplanen kan findes her. Læs gerne planen igennem inden tilmelding, sådan at du kan se på forhånd om der er datoer i prøveperioden du bliver nødt til at melde afbud på – men helst kun i nødstilfælde!

 

ROLLEBESKRIVELSER

VOKSENROLLER:

PUK
Puk er datter til Fornøje-Frederick, og barnebarn til Fiffig-Jørgensen. Puk er nysgerrig og elsker bøger, især dem om nisser. Da hun møder Nissebanden finder hun ud af at hun faktisk også selv er en nisse!

Hun er ivrig efter at hjælpe og tager hurtigt initiativ. Hendes eventyrlyst og mod gør hende til en uvurderlig del af Nissebanden og hun spiller en central rolle i at få reddet julen, selvom hun er “ny-nisse”. Hun er intelligent og sprudler af entusiasme, hvilket smitter af på alle omkring hende.

Stor sang-rolle og en af de bærende roller. Hun har mange sange, hvor hun synger solo, eller flerstemmigt med resten af Nissebanden.

Spillealder: 15-20 år

GEMYSE
Gemyse er optimistisk og altid klar med et smil. Hun er en varm og “moderlig” nisse. Hendes positive energi og støtte er afgørende for gruppens sammenhold, og hun er tit den moralske støtte. Gemyse er fyldt med varme og glæde.

Spillealder: 25-45 år

SKIPPER
Skipper er gammel Skibsnisse – IKKE Vandnisse – der har en dyb kærlighed til julen. Han elsker at bruge sin julemagi til at lave juledrillerier med menneskene. Han har hænderne godt skruet på og hans nisseviden om alle former for transportmidler hjælper Nissebanden med at komme godt på vej.

Spillealder: 25-45 år

LUNTE
Lunte er den klodsede men elskværdige nisse, der ofte ender i sjove situationer. Han elsker risengrød og hans klodsethed fører ofte til uheld der nogle uventede løsninger på deres problemer. Rollen kræver god komisk timing og “fysisk humor”.

Spillealder: 25-45 år

HR. MORTENSEN
Hr. Mortensen er en ældre og klog – lidt mystisk – nisse, der har arbejdet i mange år i nissernes ris-arkiv. Han besidder stor viden om nissernes verden. Han fungerer som en slags mentor og rådgiver for Nissebanden, og hans idéer og planer er ofte nøglen til deres succes. Han har det dog med at tabe tråden, og så er han ikke helt så modig som de andre nisser… Og nårh ja, hans fødselsdag er
meget vigtig for ham!

Spillealder: 35-60 år

Hele nissebanden synger meget i forestillingen. Udover de kendte melodier som synges unisont, så har de fire roller en masse flerstemmig sang, da de ofte fungerer som pop-backing-vocals for PUK. De fire roller har også solostykker rundt omkring.

FORNØJE-FREDERICK
Fornøje-Frederick er den unge og ambitiøse købmand, der vil modernisere Brugsen for at skabe PROFIT! Han vil lave den om til “THE BRUCE” og tjene en masse penge på at de andre butikker i byen går konkurs, så alle må handle hos ham til overpris. Han er energisk, fokuseret og dedikeret til sin mission, men han lærer undervejs om julens sande værdier og får øjenene op for de ting der virkeligt betyder noget for ham.

Rollen kræver både komisk timing og dramatisk tyngde, og giver mulighed for at udforske en karakter, der gennemgår en stor udvikling.

Rollen har en enkelt stor sang, og ellers lidt solostykker rundt omkring.

Spillealder: 30-45 år

BIBLIOTEKAREN
Bibliotekaren er både venlig og klog. Hun holder meget af Puk, der besøger hende flere gange dagligt på biblioteket. Bibliotekaren hjælper Puk med at finde nye bøger om nisser. Hun udstråler stor visdom og empati, og har en stærk kerne og tror på det gode i folk. Hun prøver ihærdigt at overbevise Fornøje-Frederick om at han ikke kan sætte “pris” på “glæden”.

Rollen har en enkelt stor sang, og ellers lidt solostykker rundt omkring.

Spillealder: 25-50 år

HR. FIFFIG-JØRGENSEN
Hr. Fiffig-Jørgensen er den pensionerede brugshandler, og er far til Fornøje-Frederick. Han er snu og altid klar med en plan. Han er karismatisk og manipulerende, og god til at dreje alle situationer til sin fordel. I forsøget på at hjælpe sin søn, rejser han til Julemandens Land for at få fat på de magiske stjernesten, så de kan få succes i forretningen.

Fiffig-Jørgensen har ikke noget sang i forestillingen, men kan synge med i koret enkelte steder. Vi vil gerne høre en sang, men det er ikke et krav hvis man søger denne rolle.

Spillealder: 50-60 år

FRU FIFFIG-JØRGENSEN
Fru Fiffig-Jørgensen er betænksom og bekymret. Hun er klog, og hun bliver hurtigt klar over at “glæden er forsvundet i byen”. Hun bliver opsat på at finde både Puk, hendes mand OG glæden igen. Hun støtter ofte sin mand, Hr. Fiffig-Jørgensen, men har også sine egne skarpe observationer og råd. Hun er tålmodig og forstående og er altid parat til at få en kop kaffe.

Fiffig-Jørgensen har ikke noget sang i forestillingen, men kan synge med i koret enkelte steder. Vi vil gerne høre en sang, men det er ikke et krav hvis man søger denne rolle.

Spillealder: 50-60 år

BØRNEROLLER
I Holme-Olstrup bor en masse børn i forskellige aldre. Børnene synger sammen i flok flere steder i forestillingen. Til sangaudition er man velkommen til at komme og synge et par stykker sammen, hvis det er sjovere, end at synge alene.

Vi vil måske lave en sangøvelse eller to med jer, for at høre jeres stemmemæssige rækkevidde.

EMIL, LÆRKE, GRY, LIV, ANDREA, ALBERTE / også POLARNISSER

Børnene i byen skal både danse og synge. De er nysgerrige og eventyrlystne, og bliver viklet ind i fortællingen undervejs. Blandt andet bliver de alle ansat til at gøre rent i byen af Fornøje-Frederick. Når vi kommer op til Julemandens Land skal man også spille Polarnisse, og hjælpe Nissebanden godt på vej.

Spillealder: 12-15 år

KARLA / QLUMMERFIX (Polarnisse)
Karla er en af byens børn. Qlummerfix er “lederen af Polarnisserne”.

Spillealder: 12-14 år

JONATHAN
Jonathan er den yngste af byens børn, fuld af energi og nysgerrighed. Bliver ansat af Fornøje-Frederick som “kommis” i butikken.

Spillealder: 10-12 år

Nissebanden i Julemandens Land – AUDITION

4. & 5. august 2024
– Søndag d. 4/8-24: Kl. 10:00-20:00
– Mandag d. 5/8-24: Kl. 10:00-14:00

Alder: Min. 10 år

 
Slotsmøllen
Torvet 12
5800 Nyborg
 

Kunstnerisk ledelse

Mikal Korsgaard Larsen
Instruktør

Johan Berg
Sang- og korinstruktør

Maria Kronborg
Koreograf

Kristoffer Nybye
Kapelmester